Fraierii platesc pentru strategie

Doar fraierii plătesc consultanți pentru strategie

Ce mai groaznică păcăleală de 1 aprilie la care ne-am putut gândi este, de fapt, un adevăr pe care îl întâlnim constant. Acela cum că:

„Doar fraierii plătesc consultanți pentru strategie!”

Și nu e vina antreprenorilor, ci a faptului că în industria de coaching, de consultanță, de marketing în general, sunt mulți țepari și păcălici.

Dacă nu îți vând cursuri de crypto, îți vând cursuri de well-being. Dacă nu îți vând mindset, îți vând promisiuni pe care nu le pot îndeplini, dar pentru care încasează bani.

Antreprenorii mici,

cu greu cred în consultanți. Mai exact, că ei își pot ajuta pragmatic afacerea.

Antreprenorii mijlocii

încep să experimenteze, dar de cele mai multe ori dau de consultanți simpatici și cu vorbele la ei, care, însă, nu au experiență de „teren”. Dau citate din cărți, au anecdote motivaționale, au tactici generice împrumutate de la alții, au răspunsuri infertile la probleme concrete.

Antreprenorii mari

știu când consultanții îi pot ajuta și îi accesează ca să rezolve probleme, să câștige timp și, mai ales, bani. lE Cumpără experiența. Cumpără oportunitatea de a NU DA CU CAPUL în același loc. Cumpără evitarea cât mai probabilă a eșecului.

Un consultant de strategie bun e ca un terapeut.

Cu toții știm că suntem „fucked-up” sufletește și emoțional. Cu toții știm că avem nevoie de ajutor și majoritatea dintre noi ne-am săturat să stăm pe canapea și să „freudizăm” aberații. Avem nevoie de acțiune. Zi ce să fac, nene!

Meditez, postesc intermitent, iau vitamine, mă duc să sparg niște oale în pădure, zi mai concret.

Ei bine, noi asta facem, îți zicem ce să faci cu claritate răspicat enunțată și, mai ales, în limbaj simplu.

„Nu fă Facebook. Nu ești acolo. Fără 300 de lei pe zi nu ai ce căuta acolo. Nu ești sărac, dar mai adună bănuți!”

„Ai un produs slab. Nici nu te deranja să ne plătești. Îți spunem 5 lucruri pe care să le faci și apoi discutăm cu drag dacă le rezolvi.”

Devin-o cât de repede „antreprenor mare” ca să consumi strategie tocmai pentru a deveni și bogat, și de succes și important!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată niciunde. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.