Strategie de brand
Instrumente strategice pentru companii care se vor lansa sau relansa (fie în cadrul unui proces de rebranding sau vor să corecteze major „călătoria” lor) în următoarele 6 luni.
Ce este acest serviciu?
O strategie de brand îți clarifică planul de bătaie pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când construiești imaginea brandului. Toată puterea acestuia se va regăsi în această hartă de principii și afirmații prin care îți vei ghida deciziile de luat în legătură cu acțiunile și instrumentele companiei tale.
De ce să „cumperi” așa ceva?
Pentru că cei mai mulți antreprenori reușesc să își crească afacerile mai repede doar dacă pornesc la drum cu temele făcute. Știu să ia decizii mai clare pentru că se pot raporta clar la un document care le definește principiile, știu să se concentreze pe ceea ce e nevoie acum, știu să facă produse în aceeași direcție de brand, știu să ofere ingrediente infinit mai bune pentru a realiza un marketing și o promovare eficientă care să se potrivească cu „adevăratul brand” – ce vrei să devii.
Care e momentul oportun în care să accesezi acest serviciu:
- Înainte să pornești în Antreprenoriat (4% din clienții noștri vin în acest moment pentru că nu văd încă nici imensitatea economiilor pe care le vor face și nici accelerarea pe care o produce un astfel de exercițiu în evoluția companiilor lor).
- Cu 6 luni înainte de un rebranding sau un „schimb de macaz” major (fie că vrei să te relansezi, fie că vrei să corectezi lucruri în compania lor; tot aici intră Mergers & Acquisitions).
- Oricând vrei să dobândești claritatea antreprenorială - să nu mai fii stresat de haosul experienței tale de business.
Ce livrabil vei primi?
Un document (PDF) ce va ține loc de Biblia companiei tale din punct de vedere a ceea ce trebuie să propovăduiești atât în exteriorul, cât și în interiorul Universului tău.
Cum se realizează? (Proces)
Pe baza unui interviu – workshop de 4 ore, împreună cu expertul nostru în strategie, vom desluși toate elementele necesare clarificării direcției strategice a brandului tău. Minunăția acestei etape este dată de faptul că toate ingredientele puse la dispoziție se vor amesteca și apoi coace într-o superbă claritate ce va ajuta compania să își construiască instrumente, să dirijeze acțiuni și, nu în ultimul rând, să își mențină direcția optimă către destinația dorită (busola strategică de afaceri). Va conta extrem de mult sinceritatea și transparența totală a antreprenorului, inclusiv la nivel de visuri, istoric și realități contextuale.
Care vor fi subiectele de discuție în interviu:
- De ce acest business (pentru bani, pentru faimă, pentru că bunicul…, pentru că vecinul…, pentru că am văzut la alții, pentru că în clasa a II-a am…).
- Anatomia produslui sau a serviciului (cum se face, cum se livrează).
- Modelul de business și potențialele metode de evoluție a canalelor de vânzare.
- Anatomia prețului (ne asigurăm că nu am uitat niciun tip de costuri și vom clarifica exact adaosul optim necesar pentru evoluția companiei).
- Clienții perfecți financiar și clienții de tip „ambasador de brand” (vom defini profile de clienți în funcție de canalele de vânzare și geografii).
- Impactul companiei în mentalul colectiv (atât clienți, cât și angajați/colaboratori/furnizori)
- Viziunea pe termen lung a companiei, modul în care se va exprima valoric brandul (practic, vom încerca să vedem cum va schimba lumea și vom defini granițele acestei lumi).
Strategia briliantă e veriga lipsă dintre nevoia antreprenorului și execuție
Notă
Toate aceste conversații vor clarifica foarte multe alte aspecte colaterale, inclusiv subtilități de genul: tonalitatea și vocea brandului.
Ce vom desluși cu claritate (ce conține livrabilul):
- Crezul companiei (este o combinație între viziunea de business și promisiunea de valoare generală strategică)
La ce îți va fi de folos:
La luarea deciziilor constant în direcția potrivită și păstrarea ADN-ului de brand în realizarea de produse noi și în evoluția celor vechi. Crearea unui reper de tip „far” pentru antreprenori și angajații lor (what we stand for). Un instrument care să îți permită să știi unde te afli și să funcționeze ca reminder și alimentare cu energie pozitivă a mindset-ului tău (când ești deprimat profesional, cel mai rapid „medicament” este să citești acest document pentru a-ți aduce aminte de ce faci ceea ce faci). - Cardurile de prezentare (vom identifica într-un mod creativ ceea ce faci într-o singură propoziție de maxim 7 cuvinte).
La ce îți va fi de folos:
De o simplitate banală, această propoziție lipsește din arsenalul majorității antreprenorilor, iar beneficiile repetării acestei sintagme într-un cadru profesional (networking) sunt imense, mai ales dacă ceea ce spui este memorabil și cu doza de unicitate clară. - Prezentarea de lift (cum te vinzi în 30 de secunde).
La ce îți va fi de folos:
Sora propoziției de 7 cuvinte, această frază este menită să ducă la nivelul următor oportunitatea de a ieși în evidență într-un cerc de oameni care te-ar putea ajuta și care îți acordă șansa de a-ți prezenta într-un mod eficient compania. - Vom desluși pagina de infografic de informare
La ce îți va fi de folos:
Este acea prezentare scurtă și cuprinzătoare pe care o trimiți inițial celor cu care vrei să colaborezi - investitori, colaboratori, angajați, presă, etc. - Prezentarea de 10-20 de minute - Pitch deck
La ce îți va fi de folos:
Ai putea spune că acest document este doar pentru start-up-urile ce caută investitori, dar noi credem cu tărie că este un document ce trebuie să îl ai la îndemână actualizat în orice moment al vieții companiei tale. Este o variantă inteligentă de a fi pregătit pentru un Exit chiar dacă nu ți-l dorești, dar care poate să vină pentru simplul motiv că viața ne rezervă surprize. - Inventarul de beneficii emoționale
La ce îți va fi de folos:
Stă la baza briefului de creație pentru viitoarele campanii de promovare și vânzare. - Lista de funcționalități inedite
La ce îți va fi de folos:
Va fi folosită în realizarea coerentă a broșurii sau site-ului de prezentare. Va clarifica experiența de utilizator (UX) și discuția de vânzare detaliată (marketingul de conversie). - Vom stabili 3 candidați pentru rolul de Promisiune Unică de Vânzare (pe care îi vom valida prin exercițiul de promovare).
La ce îți va fi de folos:
Răspunsul la întrebarea „de ce tu și nu competitorul tău” te va ajuta să creezi atât poziționarea, cât și clarificarea argumentului tău suprem de vânzare. - Vom crea „mood board” -ul vizual al companiei - look and feel..
La ce îți va fi de folos:
Un instrument de folos pentru a crea brieful campaniilor de comunicare și de a transmite clar și unitar o direcție de art directing („regia vizuală”) specialiștilor cu care vei lucra.
Cât costă
Între 3.000 și 5.000 de euro. Avansul este de 50%.
Cât durează
4 – 5 săptămâni